måndag 29 mars 2010

Laga vinterns godaste "Morbergkalops"


Snön yr utanför fönstret. Passa på och laga världens godaste skånska kalops.

Antal portioner: 5
Färdigt på: 90 min
1 kg högrev
4 st gula lökar
6 st morötter
3 st lagerblad
12 st kryddpepparkorn
8 dl kalvfond (cirkamängd)
salt och pepparsmör och olja till stekning

Gör så här
1. Skär köttet i 3-4 cm stora tärningar. Bryn i smör och olja i en stekpanna tills bitarna fått färg.
2. Bryn lite i taget så att det inte börjar koka i stekpannan. Lägg köttbitarna i en kastrull och häll i kalvfonden.
3. Koka upp och skumma eventuellt av. Stöt kryddpepparn i mortel och lägg i grytan med lagerbladen.
4. Salta och peppra. Skala löken och morötterna. Bryn dem lite i stekpannan. Lägg sedan i grytan.
5. Låt alltsammans puttra i 1 - 1 1/2 timme eller tills köttet är mört.
6. Smaka ev av med mer salt och peppar. Serveras med rödbetor och kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar