onsdag 31 mars 2010

Recepttips! Klassikern Biff Rydberg


På fredag har vi fest! Vi delar upp med förrätt, varmrätt och efterrätt. Så vad vi får till för- och efterrätt det vet jag inte. Men våra kära vännerna ska få till varmrätt den klassiska Biff Rydberg och mustigt rödvin. Precis vad en Påskmiddag behöver (och Mojito förstårs). Bildbevis av rätterna kommer efter helgen.

Recept 4 portioner:
700 gram oxfilé
10 st potatis(ar)
3 st gul lök(ar)
4 st ägg
smör
0,5 dl persilja, finhackad
1 dl crème fraiche
3 tsk fransk senap
salt och peppar

Tillagning
1. Tärna potatisen fint och spola med kallt vatten för att dra ur stärkelserna. Finhacka löken och persiljan samt skär köttet i lagom stora kuber.
2. Häll av vattnet från potatisen i ett durkslag och råstek potatisen gyllenbrun i en panna, salta och peppra.
3. Fräs lök separat i lite smör i en annan stekpanna.
4. Stek köttet i en het stekpanna, salta och peppra.
5. Blanda creme fraiche med en klick dijonsenap så att smaken blir lagom mild

Lägg upp på i små grupper på varma tallrikar, lök, kött och potatis separat. Garnera med persilja, en äggula i sitt skal och senapsröran.

Ett tips är att ställa äggulan med skal i ett snapsglas. Vår egna favorit är att att servera pepparrot; riven eller krämig på tub! MUMS!

1 kommentar:

  1. Ja, fy vad gott det var. Du kan laga mat du!!!

    SvaraRadera