tisdag 7 juni 2011

Burken var proppfull i går


Vissa saker är så enkla - och kärlek går genom magen har jag hört. Dessa knapriga kardemummakakor var löjligt enkla och som ni ser. I dag är jag världens bästa mamma.

Till ca 100 kakor:

1 msk hel kardemumma
200 gr smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Gör så här:
Stöt kardemumman grovt med mortel. Rör smör, socker och sirap poröst, gärna i matberedare. Tillsätt kardemumma och mjöl, blandat med bikarbonat.

Dela degen i två bitar och forma till två rullar, ca 4 cm i diameter. Linda in dem i plast folie och lägg i kylskåpet ca 1 tim.

Sätt ugnen på 175 gr. Skär rullarna i tunna skivor som läggs på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 7-8 min. Lossa och låt svalna på galler. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar