Bakade chokladkakor med en Dumle inuti. Åh - vad gott!
Nu kokar kycklingen på spisen och blir en härlig hönsfrikassé med currysås.
Recept ur huvudet
Koka upp en färsk kyckling - skumma bort slagg efter några minuter.
Dra ner värmen så att det sjuder och lägg i morot, lök, vitpeppar, kryddpeppar, lagerblad och salt.
Koka någon timme så att benen släpper från kycklingen. Låt svalna.
Gör en vanlig vitsås (använd buljongen från kycklingkoket) och ha i curry. Krydda mer med salt och peppar.
Ta reda på moroten från kycklingkoket.
Ta av allt kött från kycklingen i större bitar och lägg ner det i currysåsen. Lägg också i moroten.
Serveras med ris och sallad.
Tack Elke för en underbar middag med alla barnen och Simons trevliga kompis Filip. Så god hönsfrikassé, perfekt kryddad och de goda chokladkakorna till kaffet. Skönt att sätta sig vid dukat bord efter en "ansträngande" semester på ön Sylt.
SvaraRaderaKollade i växthuset. Det drällde ju av tomater, gurka, chili och vindruvor.
När skallLeif börja trampa druvor?
Kram mamma och pappa