söndag 12 september 2010

Matmorshelg

I helgen har jag varit extremt mycket matmor. Efter lördagens italienska kväll (vi åt så vi storknade i soffan) så blev det idag riktigt dillkött på mormors vis. Hittade kalasgod kalvhögrev som inte är så lätt att få tag på alla gånger. Åt så vi storknade igen.
Bakade chokladkakor med en Dumle inuti. Åh - vad gott!

Nu kokar kycklingen på spisen och blir en härlig hönsfrikassé med currysås.

Recept ur huvudet
Koka upp en färsk kyckling - skumma bort slagg efter några minuter.
Dra ner värmen så att det sjuder och lägg i morot, lök, vitpeppar, kryddpeppar, lagerblad och salt.
Koka någon timme så att benen släpper från kycklingen. Låt svalna.
Gör en vanlig vitsås (använd buljongen från kycklingkoket) och ha i curry. Krydda mer med salt och peppar.
Ta reda på moroten från kycklingkoket.
Ta av allt kött från kycklingen i större bitar och lägg ner det i currysåsen. Lägg också i moroten.

Serveras med ris och sallad.


1 kommentar:

  1. Tack Elke för en underbar middag med alla barnen och Simons trevliga kompis Filip. Så god hönsfrikassé, perfekt kryddad och de goda chokladkakorna till kaffet. Skönt att sätta sig vid dukat bord efter en "ansträngande" semester på ön Sylt.
    Kollade i växthuset. Det drällde ju av tomater, gurka, chili och vindruvor.
    När skallLeif börja trampa druvor?
    Kram mamma och pappa

    SvaraRadera