måndag 29 november 2010

Rosa Cupcakes gav oss lite mer energi

Jag är rätt orkeslös för tillfället. Vet inte vad det är. Så om nån har lite energi över så tar jag gärna emot.

Däremot så förgyllde dottern mig med en Rosa cupcake-kväll. Och om ni tycker att dom ser snygga ut så är det ingenting mot vad de smakar. 

Alma´s rosa cupcakes à la Leila


Grundrecept:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt


Grundrecept:

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
6. Fyll med valfri fyllning, se nedan.
7. Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
8. Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!


Creamy Cheese Frosting

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg

1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
2. Vispa i Philadelphiaosten.
3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
4. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

3 kommentarer:

  1. Vilken tur du har som har en egen Leila!! Ser superduper gott ut!

    SvaraRadera
  2. tänk om någon i våran familj ställde sig och gjorde sånna där fina cupcakes!

    och blekfisen kan antingen vara jag, mamma, pappa eller matilda, välj själv ;)

    SvaraRadera
  3. jamenvafan, -jag slänger in en dos energi i morgon!/stef

    SvaraRadera