måndag 6 december 2010

Nya resebyrån "E & P" blir aldrig verkligen

Jamen - söndagen avslutades ju så bra! Vad hände?? Chockmåndag! Jag och VD P skulle till Västerås på studiebesök. Vaknade med en konstig känsla i magen att något inte stämde. Halvt stressad till jobbet för ett morgonmöte. Slänger en hastig blick på tågbiljetterna. Shit. Tåget åker från Falun samma tid som jag bokat möte i Västerås! Hur tänkte jag?? Att resan till V-ås skulle gå på några minuter? Informerade snabbt VD P om läget (såg att rullgardinen i det glada morgonleendet snabbt gick ner - men det skulle visa sig att dagen slutade i oavgjort). När vi väl kastar oss till tåget visar det sig att vi försöker gå på fel tåg på fel perrong (tror bestämt att det var VD P som tog kommandot och drog mot fel spår :-) i samma sekund som tåget ska gå! 2 svarta streck slår förmodligen världsrekord i kurvtagning i täckkjol.


Väl på tåget är det lugnt en stund.


Nästan framme vid tågbytet i Sala får en kvinna en hostattack i kupén och spyr. (Det värsta jag vet är att höra någon spy!!) Hastigt av tåget till sista sträcka mellan Sala och V-ås. Väl satt ner rumporna (de välsvarvade) i vagnen så knackar en invandrarkvinna i sjalett och allt på VD P. Fram sträcker hon VD P´s mobiltelefon. Kvinnan kan ingen svenska så VD P säger innerligt THANK YOU THANK YOU samtidigt som hon på asiatiskt vis sätter handflatorna i hop och nästan bockar. Telefonen är på väg ner i VD P´s ficka då försiktiga protester från invandrar kvinnan hörs. VD P tar upp telefonen och ser att det inte är hennes utan någon (en tolk?) i luren vill höra om invandrarkvinnan sitter på ett tåg till V-ås. Samtalet klarar VD P galant och efter att kvinnan fått tillbaka sin telefon brister det och skrattet skvalar hos oss. TROR NI ATT DET ÄR SLUT PÅ ELÄNDET NU??


ICKE!! Väl framme i V-ås går vi ut på parkeringen för att hämtas av mina kollegor som VD P aldrig har träffat. Jag vinkar åt dem lite längre bort och stegar iväg. Ser då i ögonvrån hur VD P med bestämda steg går fram mot en fullständigt främmande man och tar i hand och presenterar sig artigt vid namn. Kul tänker jag, att hon träffar någon hon känner. När jag sedan ser mannens förvånande blick har VD P tagit fel på person och står och hälsar på en fullständig främling. Hon kanske gjorde någons dag!


Några småsaker till hände men nu är jag i alla fall hemma.


En kul och intressant dag - som gör att jag kan ha ett leende på läpparna ett tag. Thank´s P!


Däremot skötte sig SJ galant idag! Tågen gick som på räls.

5 kommentarer:

  1. Vilken fantasi du har! Det som var en så lugn och kontrollerad resa. När åker vi igen?
    /VD P

    SvaraRadera
  2. Åhh jag skrattar ihjäl mig! Vilken händelserik dag :S

    SvaraRadera
  3. Kära flickor.
    Vad har era mammor alltid sagt!
    Kom alltid i tid, inga kjolar på vintern, ta åksjuketabletter innan resa, att kunna språk är viktigt och att aldrig,aldrig tala med främmande gubbar.
    Kram Elkes mamma som gärna hade velat vara med....

    SvaraRadera
  4. nästa gång hakar jag på. boka ni mig i tid!/stef

    SvaraRadera
  5. Jag vill också jobba på Kopparstaden;)

    SvaraRadera