tisdag 13 juli 2010

Fula - men världens godaste efterrättspaj

Dessa kan man göra som en paj i en stor form eller som här i bullformar så får man en egen god paj. Enkelt som bara den. Gjort på några minuter (+ ugn). Receptet har jag fått från min arbetskamrat Karolina som är världsmästare i bakning!

Cremefraichepaj med bär

Pajdeg
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
150 gr smör

Tryck ut pajdegen i en smord form (eller rulla hela degen till en rulle, ca 5 cm, och skär 2 cm tjocka skivor som läggs i varsin bullform. Tryck ut så det är lite djupare i mitten)
Grädda 10 min i 175 rader. Låt svalna!

Blanda 2 dl cremefraiche (inte lätt) med 1 tsk vaniljsocker eller 1/2 dl strösocker. Smeta ut
över den svalnade pajen (eller klicka över i bullformarna). Ha på bär t ex: skivade jordgubbar, blåbär, hallon etc.

Grädda ytterligare 20-25 min i 175 grader.

Låt svalna och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar