måndag 19 juli 2010

Rabarbersaften klar

Eftersom vi har ett nytt hus med en 1 år gammal trädgård så räckte inte den lilla rabarberskörd till något eget kok. Men några stjälkar kommer från oss. Tack Johanna och Maria för ni såg till att jag fick ihop 3 kg. Receptet är Ulrikas och alldeles underbar och jätteenkel (ingen kokning).

Rabarbersaft
3 kg rabarber
5 citroner
60 gr citronsyra
3-4 l kallt vatten.

Rör ihop och låt stå svalt i 1 dygn.

Sila och tillsätt socker. Jag har drygt 1/2 kg socker per liter råsaft.

Drick och bjud mycket. Inga konserveringstillsatser så hållbarheten är inte jättelång.

2 kommentarer:

  1. har ni fler rabarber? jag har ett superrecept på en gigantiskt god kaka med rabarber, jordgubbar och MARSANSÅS. säg till om du vill ha det./stef

    SvaraRadera
  2. Jag vill ha både recept OCH rabarber. Vi har varit så bortskämda i vårt gamla hus och haft enorma mängder. Nu står det en liten stackars bäbisrabarberbuske här och får typ 5 stycken - totalt!

    SvaraRadera