Efter att barnen jobbat som attan belönades dom med den godaste sommarröran. Vi har gjort den familjen i alla år och den kommer från min tyska farmor. Den går under namnet Tysk sommarsallad :-). Den är ljuvlig att göra till färskpotatis och grillad/stekt kassler. Busenkel sommarmiddag.
Men som det alltid är med egna recept så finns inga mått så man får göra den enligt nedan och känna sig för. Gör du den - berätta gärna vad du tycker.
Elkes tyska sommarsallad
- Blanda filmjölk (ca 2 - 2.5 dl) och majonäs (ca 3 stora matskedar)
Hacka i: - rökt skinka
- 3 hårdkokta ägg
- 2 saltgurkor
- Riv rödlök och ha i ca 1-2 msk
- Smaka av med svartpeppar och ev. salt.
- Jag har gärna i lite finhackad persilja också.
Serveras med fördel till färskpotatis och grillad/stekt kassler.
lät gott
SvaraRadera