tisdag 20 juli 2010

Sommarens godaste röra!


Efter att barnen jobbat som attan belönades dom med den godaste sommarröran. Vi har gjort den familjen i alla år och den kommer från min tyska farmor. Den går under namnet Tysk sommarsallad :-). Den är ljuvlig att göra till färskpotatis och grillad/stekt kassler. Busenkel sommarmiddag.

Men som det alltid är med egna recept så finns inga mått så man får göra den enligt nedan och känna sig för. Gör du den - berätta gärna vad du tycker.

Elkes tyska sommarsallad

  • Blanda filmjölk (ca 2 - 2.5 dl) och majonäs (ca 3 stora matskedar)
    Hacka i:
  • rökt skinka
  • 3 hårdkokta ägg
  • 2 saltgurkor
  • Riv rödlök och ha i ca 1-2 msk
  • Smaka av med svartpeppar och ev. salt.
  • Jag har gärna i lite finhackad persilja också.

Serveras med fördel till färskpotatis och grillad/stekt kassler.


1 kommentar: